Keszthely Kórház Ct | Keszthely | A Keszthelyi Kórház Ct-Vel És Digitális Röntgennel Gyarapodott

protect-ágyi-poloska-és-bolhairtó-permet
  1. Keszthely kórház ct.gov
  2. Weather keszthely
  3. Keszthely kórház ct 10

Mostantól nem kell Zalaegerszegre, vagy Nagykanizsára utazni a betegnek CT vizsgáltra. Ma ugyanis üzembe helyezték a Keszthelyi Kórház CT berendezését. A mintegy 80 millió forintos eszköz nagy pontossággal mutatja meg az emberi test vizsgált részét. A keszthelyi és a hévízi kórház összesen 953, 45 millió forint uniós támogatásból, önerő hozzáadása nélkül fejleszti intézményeit. Ennek része többek között a most bemutatott computer tomográf és a digitális röntgen is. Az ún. tizenhat szeletes spirál CT egyik legelterjedtebb típusa üzemel Keszthelyen. A megbízható, pontos és strapabíró berendezés a koponyától a sarokcsontig nagyon jó vizsgálati lehetőségeket biztosít. "Daganatok, érelzáródás, mellkasi folyadékok, a legkülönfélébb használati lehetősége van. " - mondja Dr. Ifi Ferenc, radiológiai osztályvezető főorvos. Keszthelyen eddig évente négy-öt olyan beteg volt, akit állapota miatt nem lehetett elszállítani Zalaegerszegre, vagy Nagykanizsára. Ezentúl helyben el lehet végezni az ilyen sürgős diagnosztikákat.

Keszthely kórház ct.gov

2015. november 21. szombat, 12:09 CT-vel és digitális röntgennel lett gazdagabb a keszthelyi kórház, a berendezéseket sajtónyilvános avatóünnepség keretében helyezték üzembe november derekán. Köszöntőjében dr. Kvarda Attila, a hévízivel közös igazgatás alatt működő keszthelyi kórház főigazgatója elmondta: a két egészségügyi intézmény működésének összehangolását segítő, közel egymilliárd forintos pályázati program legjelentősebb eleme az új, OEP által finanszírozott komputer tomográf (CT) beszerzése. A még 2012-ben benyújtott és később nyertesnek hirdetett pályázat keretéből a digitalizált röntgenparkra 130 millió forintot, az újonnan beszerzett 16 szeletes CT-berendezésre pedig 80 millió forintot különítettek el. A közel egymilliárdos közös fejlesztési forráson túl pedig, további 100 milliós nagyságrendű pályázati forrás elnyerésében reménykednek, amit ugyancsak radiológiai berendezések, gépek, eszközök beszerzésére fordíthatnak. Ünnepi beszédében Manninger Jenő országgyűlési képviselő, miniszteri biztos kiemelte: az elmúlt esztendőkben a honi egészségügy modernizálására mintegy 500 milliárd pályázati forrást költöttek el, s mindebből a megye is jócskán profitált.

Weather keszthely

keszthely kórház ct state
  • Keszthely kórház ct homes for sale
  • Keszthely kórház ct hospital
  • Hotel keszthely
  • Mtsz.org - Törökvész út, 11-es busz végállomás - Látó-hegy - Árpád-kilátó- Sportpálya - Kecske-hegy keleti oldala - Határ-nyereg - macis játszótér - Törökvész út
  • Keszthely pizzéria
  • Keszthely kórház ct.org
  • Masszázs keszthely

Keszthely kórház ct 10

Működik a CT Keszthelyen - monitormagazin 2015. november 20. Pénteken adták át a Keszthelyi Kórház radiológiai és ultrahang-diagnosztikai osztályán a komputertomográfiás készüléket (CT), valamint a digitális röntgent. A Siemens márkájú CT-vel a tervek szerint napi húsz vizsgálatot fognak végezni. Kvarda Attila, a hévízivel közös igazgatású keszthelyi kórház főigazgatója elmondta: a két egészségügyi intézmény működésének összehangolását segítő, csaknem egymilliárd forintos pályázati program legjelentősebb eleme az új komputer tomográf (CT). A fejlesztés eredményeként a térség lakóinak és az oda érkező turistáknak szükség esetén nem kell Zalaegerszegre vagy Nagykanizsára utazniuk vizsgálatra. Hozzátette, hogy a két kórház fejlesztései sorában a digitalizált röntgenparkra 130 millió forintot, az újonnan beszerzett 16 szeletes CT-berendezésre pedig 80 millió forintot fordítottak a pályázati keretükből. A csaknem egymilliárdos közös fejlesztési forráson felül pedig további mintegy 100 millió forint pályázati forrásra számítanak újabb radiológiai berendezések beszerzésére.

keszthely kórház ct restaurants keszthely kórház ct.gov

Különösen hasznos lesz számukra, hogy mindkét kórházban javulnak a diagnosztikai lehetőségek és különböző kezelések beavatkozási lehetőségei, mert gyorsabban, biztonságosabban, színvonalasabban el tudják látni őket. Ez természetesen ugyanígy vonatkozik az intézmények ellátási körzetében élőkre, ami a keszthelyi kórház esetén átnyúlik Somogy, illetve Veszprém megyébe is. – Nem csak az olyan konkrét diagnosztikai vizsgálatokra gondolok, mint a CT, vagy a digitális röntgen, hanem arra is, hogy egy kivizsgálás során a vérvizsgálati eredmények például órákon belül elkészülnek. A beteg meg is tudja várni, és annak tudatában megbeszélheti a kezelőorvosával a további teendőket. Egy nyaralás esetén különösen számít minden olyan óra, amit esetleg egészégügyi intézményben kell tölteni, így fontos, hogy ezt a lehető legrövidebbre csökkentsük. A fejlesztések egészségturisztikai jelentőségéről szólva a főigazgató külön vette azok a, akik turistaként egy regenerációra, reaktivációra érkezve maguk foglalkoznak az egészségükkel, kihasználva például a hévízi gyógyító jótékony hatását.