Előkamrás Dízel Tuning

petőfi-sándor-tájköltészete-tétel

Be lehet építeni a kompakt és a városi minikbe (A-szegmens) is. Kínál azonban más előnyöket is: a kicsi, 1248 köbcentis lökettérfogat ellenére a Multijet kiállja az összehasonlítást a ma kapható fix turbinageometriájú turbódízelekkel, még a legjobbakkal is. Ennek legnagyobb a fajlagos teljesítménye a 800 és 1500 köbcentiméteres motorok közül: 55 LE/liter illetve 144 Nm/liter. (Variálható geometriájú turbótöltővel az 1. 3 Multijet teljesítménye könnyedén 90 lóerő lehet, a mérnökök már dolgoznak rajta. ) További nagy előnye a kis dízelnek, hogy 250 ezer kilométerre tervezték a szokásos 150 ezer helyett. Mechanikus alkatrészeinek karbantartására gyakorlatilag nincs szükség, elmarad még a 80 ezer kilométerenként esedékes ékszíjcsere is. Olajat cserélni is csak 20-30 ezer kilométerenként kell. A parányi erőforrás emellett a világ azon néhány motorja közé tartozik, amelyek részecskeszűrő nélkül teljesítik a 2006-ban életbe lépő Euro 4 emissziós határértékeket. Az 1. 3 Multijet 16v csúcsteljesítménye 70 lóerő 4000/percnél, nyomatéka 180 Nm már 1750/percnél.

Előkamrás dízel tuning show

A Dobló Panorama 1. 3 Multijet Family 3 830 000 forintos vételára sem mondható éppen rossznak. Az 1. 3 Multijet motor a Fiat-GM Powertrain első konstrukciója, a Fiat Auto és a General Motors közös terméke, amelyből legalább félmillió darab készül majd évente. Az 1. 3 Multijet-nek minden tulajdonsága megvan arra, hogy megint vezető pozícióba emelje a Fiatot, amely 1988-ban a világ első közvetlen befecskendezéses dízelmotorral hajtott sorozatgyártású személyautóját, a Croma 1. 9 TDI-t is piacra dobta. Egyébként a dízeltechnológia következő mérföldköve is a Fiathoz kötődik, hiszen 1997-ben az Alfa Romeo 156 1. 9 JTD volt az első közös nyomócsöves dízel, amilyet mára minden márka felvett a programjába. Ez a motor az előkamrás dízeleknél 12 százalékkal nagyobb teljesítményt adott le, 15 százalékkal csökkentett fogyasztás mellett. Tavaly ősszel, Párizsban mutatkozott be az Alfa 156 és az Alfa 147 gépházában a JTD motor második nemzedéke, amely már 16 szelepes és többszörös befecskendezésű volt.

[F] 1.9 PDTDI motorok! - CARSTYLING.COM :: Magyar Autótuning Portál és Webáruház

  1. Totalcar - Tesztek - Mercedes-Benz 300 SD (W126) és S 250 CDI BE (W221)
  2. Cuphead ingyenes letöltés play
  3. [F] Spuri és egyéb adalékok ? - CARSTYLING.COM :: Magyar Autótuning Portál és Webáruház
  4. Előkamrás dízel tuning.com

Skoda, VW, Audi, Seat topik - Mobilarena Hozzászólások

A márkaszervizben nem öblítették át az olajteret: kb húsz percig volt nyitva az olajleeresztő, ami ezalatt kijött, az kijött, ami benne maradt az benne maradt. Eredmény: egy nap után majdnem olyan fekete a nívópálca, mint a csere előtti napon. Persze ez érzékcsalódás, és valójában nyilván századrésznyi korom és kosz van benne. pfpetee Csatlakozott: 2011. 26. Hozzászólások: 431 2012. 26 19:11:54 Hozzászólás sorszáma a témában: 117 pfpetee írta: elemes írta:.... írta: használtam a mosóolajat is (MOL kútnál vettem, ez egy elég híg, és adalékok nélküli alap-olaj – ha egyre gondolunk. )...... Szerintem a többség ilyen vagy ehhez hasonló Motortisztító-adalékra gondolt, nem "adalékok nélküli alap olaj"-ra. (dízelnél ne várd, hogy csilli-villi maradjon a friss olaj) Nemhogy ne várd, hanem örülj neki! Hisz akkor lebeg a mocsok, nem pedig lerakódik. _________________ Balazs-- eric20 Csatlakozott: 2007. 04. 04. Hozzászólások: 3211 2012. 27 08:36:57 Hozzászólás sorszáma a témában: 119 Lala írta: elemes írta: A márkaszervizben nem öblítették át az olajteret: kb húsz percig volt nyitva az olajleeresztő, ami ezalatt kijött, az kijött, ami benne maradt az benne maradt.

Állítása szerint a motoron semmihez sem nyúlt, még a porlasztók is érintetlennek tűnnek. A Mercedes mostani gazdájának elmondása szerint jól indul hidegben és olajfogyasztása is az elfogadható érték közelében marad, vagyis semmi nem utal túlzott kopásra. Mindezek ismeretében vártuk a mérés eredményét, hiszen a motor hamarosan eléri az egymillió kilométert, ilyenkor 20-30 lóerő elvesztése már elfogadható. Minden kopik, csökkennek a nyomások, nőnek a veszteségek, nem kell ezen csodálkozni. A szép, jellegzetes Mercedes-dízelhangú öthengerest kicsit hosszabban melegítettük a mérés előtt, mert ebben még sok víz kering a mai kicsi motorblokkokhoz képest, így nehezebben éri el az üzemi hőfokát. Érdekes, hogy amikor a fordulat elhagyja az 1500/perc értéket, megszűnik a dízelhang, és az Autokorbel füstelszívójának sem volt sok munkája, az öreg dízel még teljes terhelésen sem füstölt igazán. Nézzétek meg a videót, ha pedig érdekesnek találjátok hetente jelentkező sorozatunkat, iratkozzatok fel a Totalcar Youtube-csatornájára, mert különleges autók jönnek még.