Vetési Naptár 2016 | A Magyarok Tudása: Kertészeti Naptár - Zöldségeskert - Vetés - Növények És Rovarok Társítása

lakos-használtautó-dabas

2016. november 1., kedd, Gazdakör Az ültetési idő virágnapjai nagyon kedvezőek minden virághagyma duggatására. Ha ilyenkor ültetjük a hagymát, jó növekedéssel és erőteljes virágszínekkel hálálja meg. A többi virágnapon csak pótlásként ültessünk hagymákat, sosem lesznek olyan színpompásak, ahogy szeretnénk. Ha októberben még nem tettük meg, akkor most gyűjtsünk össze minden szerves hulladékot (kivéve diólevelet, amit csak a következő évben lehet), és komposztáljuk. A biodinamikus preparátumokkal való komposztkészítés biztosítja, hogy a gombafonalak jól átjárják az anyagot, így jó lesz a lebontás. A trágyakovász használata is segít a komposzt érlelődésében. Ilyenkor lehet ültetni az erdei és gyümölcsfacsemetéket, ezeknek még pluszban adjunk trágyakovászt és árokban érlelt preparátumot ültetési időben, a neki rendelt napokon. Az adventi és karácsonyi díszítéshez ágakat vágni virágnapokon kell. Karácsonyfa vágása, főként, ha messze kell szállí­tani, virágnapokon, ültetési időn kívül tör­ténjen.

Vetési naptár 2016 trailer

A rebarbara, a torma, póréhagyma, sóska, bimbóskel kelkáposzta és a petrezselyem is jól viseli téli hideget, így aki tavaszra friss zsenge vitamindús zöldséget szeretne, kertjéből szedni már ősszel ültesse el a növényeket. Jó kertészkedést kívánunk! (Forrás: Kertvarázs Magazin) Vessünk vagy palántázzunk? Összefoglaló, hogy az egyes zöldségeket miként érdemes szaporítani! 1. Magról nevelhető növények: NÖVÉNY - MAGVETÉS IDEJE Hónapos retek - III. vége Spenót - III. -V. és VIII. -X. Sárgarépa - III. -VII. és IX. -X. Petrezselyem - III. -V. Borsó - III. -V. Rebarbara - III. -X. Mángold - III. vége és VI. Cékla - V. eleje Bab - V. eleje -VII. eleje Cikóriasaláta - V. -VII. Madársaláta - VII. -IX. 2. Palántáról nevelhető növények: NÖVÉNY - MAGVETÉS PALÁNTANEVELÉSHEZ - KIÜLTETÉS IDEJE Fejes káposzta - II. és IV. Kelkáposzta - II. és IV. Spárga - III. -IV. és IV. közepe Paradicsom - II. -III. vége -V. Karalábé - III. eleje és IV. vége Karfiol - III. és V. eleje Brokkoli - III. eleje Dinnye - IV.

vetési naptár 2016 magyarul

Segítségképpen pillantsunk az áprilisi majd a májusi esti égboltot ábrázoló képekre. A nyugati horizonton láthatjuk a Bika (Tau), délnyugati irányban a semmivel sem összetéveszthető Ikrek (Gem) csillagképet, déli irányban pedig az Oroszlánt (Leo). A májusi esti égbolt nyugati csillagképe már az Ikrek, délnyugaton pedig az Oroszlán, majd a Szűz (Virgo) látható. A kelő Hold május 2. -tól az Oroszlán, majd 4-. től 7. -ig a Szűz csillagkép előtt tartózkodik. (Mivel a telihold ideje májusban 9. -re esik, fényével kissé elnyomhatja a Szűz csillagkép halovány csillagait. ) Áprilisi esti égbolt Májusi esti égbolt Ha rendszeresen szentelünk egy kis időt a Hold járásának tanulmányozására, beleérezhetünk ennek a csodálatos kozmikus rendnek a minket segítő hatásaiba. Érthetőbb, testre szabottabb lesz a Vetési Naptár használata is. Bognár Éva Biodinamikus Közhasznú Egyesület (Biokultúra 2009/2)

2019. február 19. Végre belevágsz te is, hogy saját sárgarépád, petrezselymed és spenótod legyen? Februárban és márciusban ezeket a magokat, növényeket kell elültetni, hogy később termést is hozzanak. Január, február, itt a nyár – tartja a népi bölcsesség, s ha most szélesre tárjuk az ablakot, már a tavaszt érezzük a bőrünk alatt. (Azonban a jó idő, csak csütörtökig tart- itt olvashatod, hogy péntektől mi vár ránk. ) Nagyanyáink persze jól tudták (tudják), hogy hiába a zord idő, akad már olyan növény, amit ilyenkor kell elültetni. Nyilvánvaló, hogy amíg februárban fagyos az idő, nem tudsz ásni, nem tudod jól megmozgatni a földet – ilyenkor kicsit várnod kell a vetéssel.

  • Vetési naptár - mit mikor ültessünk el? | Ridikül
  • Gazdaság: Lecseréli a 100 forintos érméket az MNB | hvg.hu
  • Konyhakert természetesen: Vissza az alapokhoz 3. Vetési naptár
  • Vetési naptár 2012 relatif
  • 2016 naptár ünnepekkel