Frankfurti Leves Kelbimbóval

kagyló-terhesség-alatt

A leves, amelynek nem sok köze van az ismert német nagyvároshoz. Neve sokkal inkább utal a frankfurti virslire, amely összetevő ugyanis elengedhetetlen hozzávalója a frankfurti levesnek. Eredetét illetően nem tudunk biztosat, de elképzelhető, hogy Pestről indult hódító útjára. Sok hasolnóan virslis leves közül ez az egyedüli, amely kelkáposztával készül. Szegények étele lehetett, amikor marhahús hiányában virslivel főztek, majd luxusételnek számított, amikor már a virslihez is csak nagyon kevesen jutottak hozzá. Legfontosabb hozzávalói: a kelkáposzta, burgonya és frankfurti virsli. Legjellemzőbb ízesítői a majoranna, fűszerpaprika, fokhagyma. Rántással sűrítsük. Finom és laktató leves, amelyet igazán egyszerű elkészíteni, így kezdőknek is ajánlott.

Frankfurti leves kelbimbóval

Még egyszer felforraljuk, majd tejföllel tálaljuk. ELKÉSZÍTÉS 45 PERC KALÓRIA 468 KCAL/ADAG A recept a Nők Lapja Konyha 2019/4. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt! Recept: Tobai Róbert Fotó: Gyugyi Péter

Frankfurti repülőtér

A frankfurti leves az egyik leggazdagabb levesünk – mind ízben, mind hozzávalókban. Önmagában elég egy ebéd során, hogy jóllakjunk. Készítsünk belőle nagyobb adagot, hogy a maradékot lefagyaszthassuk későbbre. Nagy könnyedség, amikor csak előkapjuk az ételhordót a fagyasztóból és a kiolvasztás után már tálalhatjuk is. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock Frankfurti leves Hozzávalók: 1 közepes fej kelkáposzta 2-3 krumpli, hámozva, kockára vágva 1 hagyma 1 evőkanál zsír 3 gerezd fokhagyma, összetörve 7-8 virsli 50 g szalonna, kockára vágva 200 ml tejföl 1 evőkanál liszt 1 teáskanál só és fekete bors 1 teáskanál köménymag 1 teáskanál pirospaprika víz, körülbelül 2 liter Elkészítés: Szedjük le a káposzta kemény külső leveleit, aztán negyedeljük fel. Szedjük ki a torzsáját, utána aprítsuk fel a leveleket. Aprítsuk fel a hagymát és a burgonyát is. Kezdjük el pirítani a szalonnát, ha szükséges, adjuk hozzá a zsírt pluszban. Pirítsuk meg rajta a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a káposztát, a burgonyát, a sót és a köményt.

Frankfurti levest készíteni kelbimbóból – Hogyankell.hu

A frankfurti leves egy igazán tartalmas, ízletes melengető leves, amit ennek ellenére télen-nyáron szívesen fogyasztunk. Elkészíteni nagyon egyszerű, és gyorsan laktató, finom meleg étel kerülhet az asztalra. Az ízesítése lehet egyéni, de a kelkápéoszta, krumpli és virsli (frankfurti virsli, amiről a nevét kapta) minden esetben az alapja ennek a levesnek. Frankfurti leves recept A fraknfurti leveshez első lépésben készítsd elő a zöldségeket. Vágd apróra a hagymát és a fokhagymát, pucold meg és vágd kockákra a krumpliut, illetve vékony (kb. 1 cm-es) csíkokra a kelkáposztát. Egy lábasban a hagymát dinszteld meg a zsírban vagy olajban. Közepes lángon kb. 5-6 percig, amíg már lassan kezdene pirulni. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd még fél percig. Pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát Tedd bele az őrölt köményt és a pirospaprikát, keverd el, majd add hozzá a káposztát, a krumplit és a majorannát, valamint a sót. Add hozzá a fűszereket Majd a felszeletelt káposztát 3-4 percig főzd gyakran kevergetve a saját levében közepes lángon.

Frankfurti leves - Egyszerű Gyors Receptek

Frankfurti leves - Már többször is elkészíttetem, a férjem kedvence lett! - Ketkes.com

  • Grund fitness győr youtube
  • Pegala autó szombathely
  • Diétás frankfurti leves virslivel - Salátagyár
  • Frankfurti leves – Frankfurti leves – Levesek
  • Kémia 11 12 pdf to word
  • Cib bank debrecen ünnepi nyitvatartás
  • Hamis frankfurti leves csirkemellel - fehérjediétás recept
  • OTP bankautomaták és bankfiókok Szeged

Ha a krumpli megpuhul, rakd bele a virsliket. Végül készítsd el a habarást, keverd össze a tejfölt, a lisztet, a pirospaprikát. Adj hozzá egy-két merőkanál meleg kelkáposztalevet, dolgozd csomómentesre, majd kevergetve öntsd a levesbe. Főzd össze, és már tálalhatod is.